Et forsvar for religionsfriheden

10. september 2020
1 minuts læsetid
I forbindelse med den verserende omskæringsdebat, der i høj grad berører konservative kerneforestillinger om forældres ret til at opdrage deres børn og videreføre deres værdier, familiens betydning og forsvaret for et frit samfund, har vi samlet en række indlæg om omskæringsspørgsmålet, som vi har bragt gennem tiden.

“Mennesker skal de blive”

Af Jens Lei Wendel-Hansen

de, der ønsker et forbud for rituelle omskæringer, dømmer den medicinske sundhed inden for menneskeligheden, så ligger kultur altså angiveligt udenfor. I bedste fald skal den ingen mærkbar indflydelse have på menneskelivet, i værste fald er den en ondartet svulst, der skal skæres ud.

Omskæring og pluralisme

Af Christian Egander Skov

De vil forbyde folk at være mennesker, fordi de vil insistere på, at de skal være individer. Der siger vi stop.

Forhudsproblemets Endlösung 

Af Lars W. Hellmund

Det var ikke et problem for den danske befolkning eller skiftende magthavere, at jøderne havde deres, for os, finurlige skikke; for vi tog det som en selvfølge, at folk måtte dyrke Gud som de måtte ønske

Omskærings­modstand har rødder i antisemitismen

Af Christian Egander Skov

Udskridningen er ikke et tilfælde. Den er kernen i den retorik, som undergraver den religiøse omskærings etiske legitimitet. For nu er det ikke længere blot omskæring, som vi må tage stilling til, men om man så må skære næse, ben, arme og af børn

Derfor skal vi ikke forbyde omskæring 

Af Lars W. Hellmund og Andreas Wind

Intet bånd må binde eller knytte nogen fra fødslen, særligt ikke de trosmæssige af slagsen. Det er naturligvis en ganske naiv tankegang, at det er muligt at give et barn en ren tavle at starte sit liv med. Det er utopi! Vi formes, om vi vil det eller ej, af vores ophav.

Podcast: Er omskæringsforbuddet et kulturelt overgreb

Tegn abonnement på Årsskriftet Critique for kun 199,-

CRITIQUE 2023 - Forside

Få Årsskriftet Critique

Tegn abonnement i dag for 199 kr

CRITIQUE 2023 - Forside