Dr. Norsk ordinerer anstændighed

Det Konservative Folkeparti står i en historisk krise – for nylig viste en undersøgelse at 26 % af danskerne troede, partiet ville ryge under spærregrænsen. Dr. med. Peter Norsk har været medlem af partiet i 35 år, men meldte sig i 2010 ud som protest mod Lene Espersen og partiledelsen. Han kommer i sin bog Det konservative svigt med sin analyse af krisen. Søren Besenbacher anmelder her Peter Norsks bog, og vurderer, om nu også diagnosen er den rigtige?

Peter Norsk hader Dansk Folkeparti inderligt i sådan en grad at han mener at saglige argumenter mod partiet er overflødige. I stedet henviser han til tonen i debatten og hans egen udlægning af Dansk Folkepartis motiver.

Norsk beretter at han som nyvalgt hovedbestyrelses-medlem forsøgte at starte en diskussion om partiets konservative værdier og grundholdninger, da han mente at hovedbestyrelsen var et naturligt organ at tage den slags diskussioner i. Han fandt dog ikke megen interesse for den slags diskussioner i hverken folketingsgruppen eller hovedbestyrelsen.