Årsskriftet Critique er med til at stifte ny værdipolitisk tænketank

15. juni 2023
1 minuts læsetid

Netop i dag på denne, ifølge mange, alt for solbeskinnede Valdemarsdag går Danmarks nye værdipolitiske tænketank Prospekt officielt i luften.

Og det er ikke alt, for Årsskriftet Critique har været direkte engageret i etableringen af denne tænketank gennem vores forlag Munch & Lorenzen. Derfor er dette i særdeleshed en glædelig dag for os.

Selvom Prospekts anliggende er bredere, ligger det også i forlængelse af den indsats, vi igennem mange år har øvet her på Årsskriftet Critique. Tænketanken skal arbejde forudsætninger for det gode samfund og den ansvarlige borger.

Heri ser vi fundamentalt en konservativ beskæftigelse. En grundopgave, der rækker ud over kritikken og viser hen i det opbyggelige. Herfor har Prospekts direktør Søren Peter Hansen redegjort for andetsteds.

Etableringen af Prospekt vil også få betydning for Årsskriftet Critique. På den gode måde. Konkret støtter Prospekt en længe tiltrængt udviklingsopgave med at få etableret en ny hjemmeside til Årsskriftet Critique. Den håber vi at kunne fortælle mere om efter sommer.

Vi forestiller os også, at Årsskriftet Critique kan spille en rolle som et af de

steder, hvor Prospekt kan publicere sine analyser og resultater til gavn for begge parter.

Organisatorisk er vi knyttet sammen ved at have en plads i den nye tænketanks bestyrelse.

Denne plads udfyldes dygtig af Ann Christina Rindom Sørensen, der er medejer af Munch & Lorenzen og gennem mange år har siddet i forlagets bestyrelse.

Desuden er redaktør ved Årsskriftet Critique, Christian Egander Skov tilknyttet Prospekt som konsulent og ansvarlig for programmet for medborgerskab og samfundspolitik.

Vi ser frem til samarbejdet med Tænketanken Prospekt.

Tegn abonnement på Årsskriftet Critique for kun 199,-

CRITIQUE 2023 - Forside

Få Årsskriftet Critique

Tegn abonnement i dag for 199 kr

CRITIQUE 2023 - Forside