Ny hjemmeside

Med stor glæde kan vi byde vores mange læsere velkommen til aarsskriftet-critique.dk, det nye hjem for Årsskriftet Critique og Tidsskriftet Replique. Den nye hjemmeside er ikke kun en ansigtsløftning, men introducerer nogle nye funktioner, der løbende vil blive udbygget. Her er tre fordele ved det nye format.

Læsevenligt

Den nye hjemmeside er først og fremmest mere læsevenlig end den gamle critique.ksaa.dk. Linjerne er kortere og det er muligt at layoute artiklerne. For at være helt ærligt egnede den gamle hjemmeside sig slet ikke til, at man læse artikler online, men med det nye format er det derimod helt oplagt.

Vi vil naturligvis stadig have Issuu-udgaver af vores artikler, hvis man foretrækker det format. Fra Issuu kan man også fortsat downloade en printervenlig pdf-udgave af artiklerne.

Alle nye artikler vil blive opsat på en måde, der udnytter mulighederne ved vores nye platform. Flere af de ældre artikler fremstår pt. stadig i en form, der ikke fuldt ud drager nytte af det nye format. F.eks. ved at det kun er muligt at læse en del ældre artikler i fuld længde i pdf-format og ikke direkte på siden. Men netop det vil vi inden for kort tid ændre.

Målet er, at alle tilgængelige artikler skal kunne læses i fuld længde på selve hjemmesiden, så det ikke længere vil være nødvendigt at åbne issuu-filer eller pdf for at kunne få fuldt udbytte. Du vil altså kunne læse alle artikler fra Årsskriftet Critique I-V og alle artikler fra Replique og vores blogs i et nye, lettilgængeligt og visuelt overbevisende format.

Mobilvenligt

En væsentlig fordel ved det nye layout – ud over at det er flottere – er at vi nu har fået et genuint mobilvenligt tema. Det er efterhånden 40-50 % af vores besøg, der kommer fra mobile enheder. Før lod det sig ikke rigtig gøre at navigere rundt på hjemmesiden via en smartfon, nu skulle det være en ganske anden sag. Men prøv det selv!

Brugervenligt

Den nye hjemmeside er væsentligt mindre kompleks end den gamle, med simplere og mere intuitive menuer og et større overblik for læseren. Men der er mere!

Et væsentligt formål med at opdatere hjemmesiden har været at bringe vores efterhånden store bagkatalog af artikler i spil. Eftersom det meste stof i Årsskriftet Critique og i Replique ikke har aktualitetspræg, men derimod beskæftiger sig med principielle spørgsmål, har det ærgret os, at den gamle hjemmeside kun gav ringe mulighed for at finde gamle artikler på en nem og overskuelig måde.

Den nye hjemmeside giver læseren bedre mulighed for at navigere rundt i artikler, der interesserer ham. Dels kan man for enden af hver artikel finde links til andre interessante artikler inden for samme emne, dels har vi organiseret hele vores bagkatalog i nye kategorier: Idéer, politik, samfund, historie og kultur – samt endelig blogs. Disse emneområder er at finde i menuen “emner”.

Støttepåmindelse

Og nå ja. I stedet for at have opfordringen til økonomisk støtte nederst i artiklerne (som jo nogle gange er over 20 sider) står det nu ude til højre i en sidemenu. Se selv!

Og hvis du synes alt det gratis arbejde, vi lægger, er værd at honorere, så kast det, du nu kan undvære i kassen. Vi sætter stor pris på det.

Og nu vi er ved støtte og tak: En stor tak fra redaktionerne til vores IT-ansvarlige Hans Henrik Juhl for at have gjort alt det tekniske benarbejde for at få det her til at virke.