Critique sparker til debat om fremtidens museum

13. april 2023
1 minuts læsetid

De danske museer skal reformeres. Politisk lægges der op til, at museer og kulturliv skal løse aktuelle krise. Men dermed overser vi et større spørgsmål. Vores museer er omskabt til at afspejle en globaliseret virkelighed. Hvad sker der, når globaliseringen rulles tilbage. Dette pointerede to museumsledere, David Holt Olsen & Kasper Rathjen I Årsskriftet Critique forleden.

Artiklen er efterfølgende blevet taget op i Orientering på P1, hvor det hedder

“Kunst og kultur skal hjælpe med at løse tidens problemer, lyder det fra regeringen. Men ifølge en museumsdirektør risikerer det at skabe uoriginale museer, der løber med tidsånden i stedet for at stille sig kritisk over for den.”

Hør det hele her.

Samt i Cordua & Steno på Berlingske.dk, der skriver

“Globaliseringen har for længst toppet. Det vidner blandt andet krigen i Ukraine og klimakrisen om. Tiden er derfor kommet til at sende »verdensborgeren« på museum. Måske betyder det en genopdagelse af museernes klassiske formål om dannelse? Museumsleder David Holt Olsen mener, at udviklingen bør få betydning for den reform af museumsloven, der er på vej, hvor politikerne ser museer som steder, der skal medvirke til at løse nutidsaktuelle kriser.”

Hør det hele her

Tegn abonnement på Årsskriftet Critique for kun 199,-

CRITIQUE 2023 - Forside

Få Årsskriftet Critique

Tegn abonnement i dag for 199 kr

CRITIQUE 2023 - Forside