Dr.phil. Michael Böss på årskonferencen 28/2: ”Når arbejderpartier mister arbejderklassen og arbejdere bliver konservative”

Historiker og dr.phil. Michael Böss taler til Årsskriftet Critiques årskonference 26/2 2022. Michael Böss er bl.a. forfatter til bogen Liberalismens vildfarelser fra 2020. Konferencen finder sted på Aarhus Universitet. Læs mere her. Eller tilmeld dig med det samme her.

Om foredraget

Hvad var det, der fik britiske arbejdere til at vende sig fra Labour i forbindelse med brexit-afstemningen og til at stemme på Boris Johnsons konservative ved valget i 2020? På baggrund af en redegørelse for Labours krise, analyserer foredraget, hvad der sker med socialdemokratiske partier, der fravælger ”arbejdere” og i stedet forsøger at tiltrække sig de store byers veluddannede middelklasser. Derefter følger en diskussion af, om de britiske erfaringer har relevans for Danmark i lyset af kommunalvalget 2021. 

Om Michael Böss

Michael Böss (f. 1952) er dr.phil. og cand.mag. Han er desuden lektor emeritus fra Aarhus Universitet og har skrevet en lang række bøger om samfundstænkning. Senest Liberalismens vildfarelser – Forsvar for folkestyret (2021) og Nationalitet (2019)