Vores glemte konservative kulturkrigere

Iugens podcast har vi afbrudt vores sædvanlige transmission for i stedet at stille om til historikeren, dr.phil. Jon A.P. Gissel. Han lancerede forleden sin seneste bog “Gud, Livet og Menneskene – 9 danske, konservative forfatterskaber” til et arrangement på Vartov.

KØB BOGEN HER

I sin bog hiver Jon Gissel ni konservative forfattere frem fra glemslen ved portrætter, der både rummer analyse og biografi. I bogen viser Gissel, hvordan forfatterne alle var forskellige, men æstetisk lige relevante. De havde internationalt udsyn og var nyskabende – helt i modstrid med Brandes’ fortælling om periodens forfattere. Og så betragtede de et kristent livsgrundlag som en afgørende del af deres værk.

De ni portrætter i Gud, Livet og Menneskene bidrager både til at aktualisere en række af periodens mest læste forfattere samt til at åbne for en genfortolkning af den centrale del af dansk kulturhistorie, det moderne gennembrud udgør.

Bogen efterfølger Jon Gissels bog Konservatisme og kulturkamp fra 2014, der blev yderst positivt anmeldt i en række større aviser, bl.a. Berlingske Tidende, Weekendavisen, Kristeligt Dagblad og Information.

Du kan følge vores podcasts her på siden, men du kan også abonnere (gratis naturligvis) på dem via iTunes. Når du nu er derinde så smid os lige en fem-stjernet anmeldelse og et par ord på vejen. Så hjælper du andre med at finde os.

PS. vores podcastfeed er: https://aarsskriftet-critique.dk/feed/podcast