Hvorfor er folkeskolen i krise?

Hvorfor er folkeskolen i krise?
Interview

 
 
00:00 / 44:22
 
1X
 

Den danske folkeskole er i dyb krise. Flere og flere sender deres børn i privatskoler, og nye undersøgelser peger på tilbagegang i det grundfaglige niveau. Også læreruddannelsen er i krise. Her har censorerne længe klaget over, at lærernes fagfaglighed er for ringe. De kan simpelthen for lidt og hele sektoren lider under et kulturtab.

Ifølge ph.d.-stipendiat og fast skribent ved aarsskriftet-critique.dk Brian Degn Mårtensson er en årsag til problemerne den måde, vi siden 00’erne er begyndt at tænke uddannelse på. Vi har bevæget os væk fra kundskaber og fagfaglighed over til en undervisningspolitisk instrumentalisme, der kun interesserer sig for kompetencer og som lægger afgørende vægt på målstyring.

Du kan følge vores podcasts her på siden, men du kan også abonnere (gratis naturligvis) på dem via iTunes. Når du nu er derinde så smid os lige en fem-stjernet anmeldelse og et par ord på vejen. Så hjælper du andre med at finde os.

PS. vores podcastfeed er: https://aarsskriftet-critique.dk/feed/podcast

 

Støt kulturkampen!

Tak fordi du læser vores artikler. Hos Årsskriftet Critique ønsker vi at udfordre samfundsdebatten og særligt udvikle den borgerlige og konservative samfundskritik. Derfor kræver vi heller ikke betaling for vores online-stof og har ikke tænkt os at gøre det.

Men vi har ingen reklameindtægter, ingen rige onkler og ingen adgang til offentlig støtte. Derfor er vi afhængige af dit økonomiske bidrag for at holde gryden i gang. Vi tager med glæde imod bidrag af alle størrelser.

Ved at støtte os, støtter du en fremtid for en velfunderet, nuanceret borgerlig idé- og samfundsdebat og er med til at brede den borgerlige samfundskritik ud til flere. Ved brug af Paypal kan du sågar oprette en fast månedlig donation. Vi takker for dit bidrag.

Støt Årsskriftet Critique via MobilePay!