Tilbage til d. 28. februar 1986

Palme-mordet fortsætter med at undre og fascinere os. Over 25 år efter den skæbnesvangre aften, er forbrydelsen stadig uopklaret. Men noget ved vi – Anders Orris har skrevet speciale om netop Palme-mordet, og giver her en sammenfatning af de vigtigste konklusioner. Ikke mindst den, at mordet efter al sandsynlighed er et resultat af en sammensværgelse, og ikke en enlig morder.

 

Mange har beskæftiget sig meget med mordet efterfølgende; der er skrevet bøger, udsendt dokumentarudsendelser og skrevet mange spaltemeter om dette mord. Politiets efterforskning skønnes at være verdens største, på niveau med mordet på John F. Kennedy og efterforskningen af Lockerbie-katastrofen. Der er blevet ræsonneret, gisnet og gættet. I skrivende stund synes interessen at være på det højeste i mange år.

Ægteparret Palmes omtrentlige hjemvej kunne en heldig aleneagerende gerningsmand måske sjusse sig frem til; men dette impulsive skifte fra et fortov til et andet kan han ikke have taget i betragtning. Det er den helt afgørende tilfældighed, der spillede ind på mordaftenen.

Dermed er konklusionen givet: Gerningsmanden må have været del af en sammensværgelse; andre må have viderebragt ham den helt essentielle oplysning, at ægteparret Palme skiftede fortov undervejs mod gerningsstedet, og derfor ville passere netop der.

Støt kulturkampen!

Tak fordi du læser vores artikler. Hos Årsskriftet Critique ønsker vi at udfordre samfundsdebatten og særligt udvikle den borgerlige og konservative samfundskritik. Derfor kræver vi heller ikke betaling for vores online-stof og har ikke tænkt os at gøre det.

Men vi har ingen reklameindtægter, ingen rige onkler og ingen adgang til offentlig støtte. Derfor er vi afhængige af dit økonomiske bidrag for at holde gryden i gang. Vi tager med glæde imod bidrag af alle størrelser.

Ved at støtte os, støtter du en fremtid for en velfunderet, nuanceret borgerlig idé- og samfundsdebat og er med til at brede den borgerlige samfundskritik ud til flere. Ved brug af Paypal kan du sågar oprette en fast månedlig donation. Vi takker for dit bidrag.

Støt Årsskriftet Critique via MobilePay!