Niels Jespersen. Foto: Lars Hellmund

Niels Jespersen taler på årskonferencen 22/2: forsvar for samfundskontrakten

14. januar 2020
1 minuts læsetid

Nu kan vi løfte sløret for den anden taler til Årsskriftet Critiques årskonference 22/2 på Aarhus Universitet “På vej mod en ny samfundsmoral?”. Og vi er glade for at kunne byde velkommen til historiker, forfatter og politisk kommentator Niels Jespersen. Du kan læse mere og tilmelde dig konferencen her.

Niels Jespersen er politisk kommentator og skribent ved en række danske medier. Han er forfatter til bogen Eksperimentet, der slog fejl, samt tidligere tillidsmand i SiD (nu 3F), Afghanistan-veteran, og cand.mag. i historie. Desuden Småborgerlig socialist og patriot, ivrig kværulant på facebook, debattørtype i medierne og medstifter af den politiske podcast “Udestuen”.

Niels Jespersen skriver om sit foredragrskonf:

“Den kulturbærende klasse herhjemme er den arbejdende middelklasse og den er under belejring fra alle sider:

Fra en “woke” akademisk venstrefløj, der tror, man skaber plads til minoriteter ved at nedbryde de eksisterende fællesskaber og (køns)identiteter. Fra en højrefløj, der vil konkurrenceudsætte den danske arbejderklasse og ødelægge dens institutioner. Fra et teknokratisk centrum, der konstant er på jagt efter nye måder at dressere og optimere danskerne og underlægge alle livssfærer konkurrencestatens produktionskrav.

De udfordringer som venstre, højre og centrum søger at løse, kan ikke ignoreres, men løsningerne risikerer at underminere det fundament og den samfundskontrakt, som er grundlaget for vores velstand og frihed.”

Tegn abonnement på Årsskriftet Critique for kun 199,-

CRITIQUE 2023 - Forside

Få Årsskriftet Critique

Tegn abonnement i dag for 199 kr

CRITIQUE 2023 - Forside