Historiker og debattør Niels Jespersen taler om "Blæst over Europa" og konservatives svigt.

Video: Niels Jespersen “Blæst over Europa”

28. februar 2018
1 minuts læsetid

Niels Jespersen talte til årskonferencen 2018 “Systemforsvar eller systemkritik?” om Blæst over Europa. Her kan I se foredraget:

Niels Jespersen skrev om sit foredrag:

“Der blæser en vind, og gløder, vi troede udslugte, ulmer på ny. Den liberale orden er et skib i havsnød og det er blandt kritikerne, at man finder viljen til at udstykke en ny kurs.

Imidlertid er det en farefuld færd at begive sig ud på. Under en indbydende overflade skjuler sig de samme skær, hvorpå forrige generationer led skibbrud.

Der er ingen vej tilbage, og i stedet for at lade sig forlede af nostalgiens sirenesang og hovmodig drift mod den rensende ild, må alle gode kræfter samles i forsvaret for den arbejdende middelklasses værdier, frihed og velstand. Den udgør det kulturbærende lag herhjemme. Nationens åndelige bolværk, bag hvilket vores ånd kan spire og udvikles.

Vi takker Dansk Samling for at have optaget og stillet optagelsen til rådighed. Vi bringer senere de andre foredrag. Foredragene vil også danne udgangspunkt for artikler i Årsskriftet Critique 2018.

Niels Jespersen (f. 1980) er tidligere tillidsmand i SiD (nu 3F), Afghanistan-veteran, og cand.mag. i historie. Småborgerlig socialist og patriot, ivrig kværulant på facebook, debattørtype i medierne og medstifter af den politiske podcast “Udestuen”. Fra Holstebro, nu bosat på Nørrebro i København, hvor han samler på portvin, sabler og antikke standerure.

 

Tegn abonnement på Årsskriftet Critique for kun 199,-

CRITIQUE 2023 - Forside

Få Årsskriftet Critique

Tegn abonnement i dag for 199 kr

CRITIQUE 2023 - Forside