Så landede vores nye hjemmeside

13. august 2023
3 minutters læsetid

Hvis du er nået så langt, har du nok allerede set det. Årsskriftet Critique har fået en ny hjemmeside. Vi er meget glade og stolte over at kunne præsentere den for jer. Hjemmesiden er et resultat af vores bestyrelsesmedlem Hans Henrik Juhls store arbejde. Og den er blevet til med generøs støtte fra Tænketanken Prospekts program for medborgerskab og samfundspolitik. Den nye hjemmeside giver Årsskriftet Critique en tiltrængt stilistisk opdatering og rummer nye funktionaliteter, der kommer læsere og skribenter til gode.

Hvordan er den nye side bygget op?

Lad os prøve at tage en hurtig gennemgang, ovenfra og ned. Det første, der falder i øjnene, er hjemmesidens nye logo. På den gamle hjemmeside (og før det) benyttede vi egentlig bare det daværende temas mere eller mindre generiske layout. Det betød, at logoet faktisk var anderledes end det, man fandt i den trykte udgave af Årsskriftet Critique. Det har vi rettet nu, hvor vi har brugt samme font og farve som i det trykte Årsskriftet Critique.

Og så kommer vi til selve indholdet. Det er nu opdelt i sektioner, der giver artiklerne længere “hyldetid” og tillader os at fremhæve artikler. Denne funktion har vi i den grad savnet på vores gamle tema. Den nye forside giver langt større fleksibilitet og gør spændvidden af artikler på hjemmesiden mere synlig.

Øverst finder du de fremhævede artikler. Det er artikler, vi redaktionelt har valgt at give en særlig plads ud fra kriterier som substans, relevans osv. Det vil typisk være længere artikler eller særligt relevante artikler fra Årsskriftet og Replique, som vi lægger derop.

Under det er et bånd, hvor vi i hvert fald lige nu fremhæver artiklerne fra det trykte Årsskriftet Critique. For de af jer, der ikke abonnerer (så gør det!), er det her, man finder de lange artikler og store essays. Det trykte Årsskriftet Critique er flagskibet, og nu har det fået en placering og synlighed, der afspejler det.

Temaopedelte sektioner

Herefter kommer online-artiklerne. De er delt op i to sektioner. Først Kultur & Ideer og dernæst Politik & Samfund. Rækkefølgen er ikke ligegyldig. Selvom Tidsskriftsstøtteudvalget konsekvent – og med skiftende begrundelser – har afvist, at Årsskriftet Critique kan få del i tidsskriftsstøtten til kulturtidsskrifter, er vi først og fremmest et kulturtidsskrift, hvilket vores indhold da også afspejler. Så kultur først og så politik.

Herefter fremhæver vi artiklerne fra Replique. Vi har jo fra gammel tid en lidt spøjs opdeling i Årsskriftet Critique, tidsskriftet Replique og så almindelig online-stof. Det er ren og skær forvirring, og vi har længe håndteret det på den måde, at vi egentlig har nedtonet Replique en smule. Den almindelige læser har således ikke bemærket, om artikler hørte til i Replique eller bare var almindelige online-ting.

Sådan er det fortsat. Det fremhæver vi altså nu særligt de artikler, vi har givet status af Replique-artikler. Og så må vi se, om det er en løsning, der også har morgendagen for sig.

Under det kommer podcasts. Lige nu er det kun Nej til nyt… men hvem ved? Og så kommer under det en opsamling af seneste artikler. Her kan man klikke for evigt og få alt med. Lige fra begyndelsen.

En masse andet smart

Allernederst kan man læse om, hvem vi er, hvordan man skriver til os, og så kan man naturligvis også tegne et abonnement.

Nu er vi så i luften. Man skal dog ikke kradse meget i lakken, før man opdager, at vi stadig er i proces, som det så eufemistisk hedder. Altså der er ting, der udestår. Kedelige småting.

En af de væsentligste har med en af hjemmesidens nye gode funktioner at gøre. Alle artikelforfattere får nu deres egen side, der opsamler alle deres artikler. Ligesom her. Men det giver sig selv, at det er et større arbejde at få års bagkatalog opdateret, så det faktisk fremgår. Vi er startet med de artikler, der er synlige nu på forsiden. Men arbejdet med at opdatere i dybden kommer til at trække ud. Men en dag!

God fornøjelse med det nye aarsskriftet-critique.dk!

Tegn abonnement på Årsskriftet Critique for kun 199,-

CRITIQUE 2023 - Forside

Få Årsskriftet Critique

Tegn abonnement i dag for 199 kr

CRITIQUE 2023 - Forside