J.R.R Tolkiens budskab til vor samtid – Casper Clemmensen og Daniel Astola på årskonferencen 25/2

Vi glæder os til at se jer til vores årskonference 25/2 på Aarhus Universitet om Myten og meningsløsheden. Tilmeld dig her. Første foredrag er forfatter til Tolkien og det mytiske jylland Casper Clemmensen og direktør Daniel Astola fra Ellevirke.

Den verdensberømte forfatter J.R.R Tolkien advarerede menneskeheden mod industrialiseringens påvirkning af menneskets natur – og hvordan dette ville medføre et åndeligt og menneskeligt forfald. Tolkien vandrede således, efter sin deltagelse ved Somme i 1. verdenskrig, og opsamlede myter, sagn, sagaer og fortællinger, som indeholdt en sandhed, et grundlag for menneskets eksistentielle grundopfattelse. I takt med digitaliseringens, urbaniseringens og modernismens tilsyneladende triumftog i vores samtid, vokser behovet for historiens og mytens regenerative og forløsende potentiale – og i lyset af dette, var Tolkien en nærmest profetisk størrelse.

  • Casper Clemmensen (f. 1975) er cand.mag. i historie og forfatter til bogen Tolkien og det mytiske Jylland 2022. Han har gennem mange år været foredragsholder og formidler af den danske historie og kulturhistorie. Han har desuden været vært på TV-programmerne Jagten på AnholtEkspedition 56 og DR’s Fra kyst til kyst.
  • Daniel Astola (f. 1977) er stifter og Adm. Direktør i Ellevirke. Daniel har gennem en længere årrække arbejdet med strategiske udviklingsprojekter, kommerciel udvikling i designbranchen, grøn omstilling for virksomheder og har mere end 20 års erfaring med at arbejde i krydsfeltet mellem erhverv, forskning, kultur og politik.