Video: Mikael Jalving om indvandringens konsekvenser

Panelet. Fotografi: Carsten M. Pedersen

Vi kan nu bringe Mikael Jalvings foredrag fra vores årskonference 2019, som blev afholdt på Aarhus Universitet i februar i samarbejde med tænketanken Unitos og Konservative Studenter.

Jalving præsenterede sit foredrag sådan:

“I det lange løb er vi alle døde, skal den engelske nationaløkonom John Maynard Keynes have sagt for små 100 år siden. Det var polemisk ment, men udsprang af et ønske om at redde markedsøkonomien ved hjælp af en ekspansiv finanspolitik i den turbulente mellemkrigstid. Citatet kan imidlertid overføres til debatten om indvandringens konsekvenser – uanset hvor man står.

Fatalisme på to måder: Alt vil blive godt! Eller: Europa går under! I et forsøg på at befri os fra fatalismen vil mit foredrag forsøge at konkretisere, hvad vi ved, og hvad der med størst mulig sandsynlighed er i vente for de kommende generationer af danskere.”

Mikael Jalving (f.1968) er ph.d. i historie fra European University i Firenze. Han arbejder som journalist, foredragsholder og kommentator og har bl.a. udgivet bogen Absolut Sverige – en rejse i tavshedens rige om indvandringens konsekvenser i Sverige.

Hvis du gerne vil støtte os, opfordrer vi til at tegne abonnement på Årsskriftet Critique eller sende os et støttebeløb.

Støt kulturkampen!

Tak fordi du læser vores artikler. Hos Årsskriftet Critique ønsker vi at udfordre samfundsdebatten og særligt udvikle den borgerlige og konservative samfundskritik. Derfor kræver vi heller ikke betaling for vores online-stof og har ikke tænkt os at gøre det.

Men vi har ingen reklameindtægter, ingen rige onkler og ingen adgang til offentlig støtte. Derfor er vi afhængige af dit økonomiske bidrag for at holde gryden i gang. Vi tager med glæde imod bidrag af alle størrelser.

Ved at støtte os, støtter du en fremtid for en velfunderet, nuanceret borgerlig idé- og samfundsdebat og er med til at brede den borgerlige samfundskritik ud til flere. Ved brug af Paypal kan du sågar oprette en fast månedlig donation. Vi takker for dit bidrag.

Støt Årsskriftet Critique via MobilePay!