Niels Jespersen om “Blæst over Europa” til årskonferencen 24/2

Det er med stor glæde, at vi kan offentliggøre første taler til vores store årskonference 24/2 på Aarhus Universitet om systemkritik og systemforsvar i populismens tidsalder.  Husk at tilmelde dig konference og evt. spisning efterfølgende her. Deltagelse koster kun 110 kr. for abonnenter og 160 kr. for andre.

Det er med stor glæde, at vi kan afsløre årets første taler. Det bliver den socialdemokratiske skribent og debattør Niels Jespersen. Han er en af landets mest markante, yngre, centrum-venstre stemmer og kendt for sin kritik af såvel højre- som venstrefløjen.

Således skriver han om sit foredrag:

“Der blæser en vind, og gløder, vi troede udslugte, ulmer på ny. Den liberale orden er et skib i havsnød og det er blandt kritikerne, at man finder viljen til at udstykke en ny kurs.

Imidlertid er det en farefuld færd at begive sig ud på. Under en indbydende overflade skjuler sig de samme skær, hvorpå forrige generationer led skibbrud.

Der er ingen vej tilbage, og i stedet for at lade sig forlede af nostalgiens sirenesang og hovmodig drift mod den rensende ild, må alle gode kræfter samles i forsvaret for den arbejdende middelklasses værdier, frihed og velstand. Den udgør det kulturbærende lag herhjemme. Nationens åndelige bolværk, bag hvilket vores ånd kan spire og udvikles.”

Niels Jespersen (f. 1980) er tidligere tillidsmand i SiD (nu 3F), Afghanistan-veteran, og cand.mag. i historie. Småborgerlig socialist og patriot, ivrig kværulant på facebook, debattørtype i medierne og medstifter af den politiske podcast “Udestuen”. Fra Holstebro, nu bosat på Nørrebro i København, hvor han samler på portvin, sabler og antikke standerure.

Om konferencen se her