Anmeldelse: Gud, Livet og Menneskene

Jyllands-Posten bragte 31. december en stor og positiv anmeldelse af Jon A.P. Gissels bog Gud, Livet og Menneskene begået af Henrik Jensen, der blandt andet er begejstret for det grundige arbejde og belysningen af et vigtigt emnefel Henrik Jensen giver bogen 4 ud af 6 stjerner:

“Hatten af for det grundige arbejde mod tidens trend, for den gode og vigtige intention bag arbejdet og for en god indføring i konservatisme, hvor Edmund Burkes tanker beskrives og løbende refereres til, selv om ingen af forfatterne nævner ham ved navn. Det er et stille, møjsommeligt og sympatisk stykke arbejde.”

Køb bogen her

Anmeldelsen understreger hvordan bogen prisværdigt trækker forfattere frem, der ufortjent blev underkendt af den efterfølgende radikalisme. Som en af bogens central pointer fremhæver Jensen, at de ni forfattere med i udgangspunktet ensrettede sympatier ikke kunne danne nogen fælles front eller bevægelse, men forblev individualister.