Podcast: Vejen til Le Pen

Det franske præsidentvalgs første runde cementerende Front National og Marine Le Pens politiske succes. Det omstridte højrenationale parti er nu stærkere end det franske centrum-højre, hvis nederlag kun blev overgået af valgkatastrofen for det regerende socialistparti.

I denne uges podcast taler vi med Simon Hesselager Johansen, der er fast skribent på aarsskriftet-critique.dk og har skrevet om det radikale højre i Frankrig. Vi taler om det franske valg og mere specifikt den kontrarevolutionære og højreradikale tradition i fransk politik, som nu igen står til at spille en hovedrolle. Vi tager hele turen fra Joseph de Maiste til Alain de Benoist og ender ved Le Pen.

Du kan læse Simon Hesselager Johansens artikel om det radikale højre Frankrigs yderste højres vej til magten samt Christian Egander Skovs artikel om valget Når Europas syge mand stemmer.

Du kan følge vores podcasts her på siden, men du kan også abonnere (gratis naturligvis) på dem via iTunes. Det er nemt og bekvemt. Og når du nu er derinde så smid os lige en fem-stjernet anmeldelse og et par ord på vejen. Så hjælper du andre med at finde os.

PS. vores podcastfeed er: https://aarsskriftet-critique.dk/feed/podcast