Ny bog af Kasper Støvring: Fortællingen om fredens Europa. Forudbestil nu!

6. december 2013
1 minuts læsetid

Billede til blogVi er stolte af på årsdagen for tildelingen af Nobels fredspris til Den Europæiske Union at kunne offentliggøre udgivelsen af Kasper Støvrings nye bog Fortællingen om fredens Europa på Årsskriftet Critiques forlag Munch & Lorenzen. Bogen er på 136 sider, koster 150 kr. inkl. levering

Om Bogen

Mens Europa tynges af kriser, skrider integrationen af Den Europæiske Union frem. EU er drevet af en føderalisme, der leder mod opløsningen af de europæiske nationalstater i takt med skabelsen af den stadig snævrere union. EU er blevet et ideologisk projekt, der rækker langt ud over tankerne om et europæisk fællesmarked og fredelig sameksistens. Bag bevægelsen ligger en fortælling, der hævder EU som det eneste værn mod en destruktiv nationalisme og som eneste garanti for fred i Europa.

Kasper Støvring tager fortællingen om fredens Europa under behandling og advarer mod de europæiske eliters ideologiske utopisme. Ifølge Støvring sikrer nationalstaterne en høj grad af indre sammenhængskraft og danner fundamentet for den europæiske orden. Det er nationerne og ikke EU, der har sikret freden. Dermed undergraver det europæiske projekt i sin nuværende form frihed og stabilitet i Europa.

I stedet for det elitære og bureaukratiske EU foreslår Støvring et europæisk fællesskab bygget på nationerne og respekten for den nationale suverænitet.

Kasper Støvring, f. 1973, er ph.d. i litteraturvidenskab, kulturforsker og samfundsdebattør. Han har bl.a. udgivet bogen Sammenhængskraft (2010) om betydningen af en national identitet.

Bestil Bogen

Du kan bestille bogen her.

Du kan også bestille bogen ved at skrive til info@munch-lorenzen.dk.

Tegn abonnement på Årsskriftet Critique for kun 199,-

CRITIQUE 2023 - Forside

Få Årsskriftet Critique

Tegn abonnement i dag for 199 kr

CRITIQUE 2023 - Forside