Indvandringen og velfærdsstaten

Erik Winther Paisley anmelder i Replique Morten Uhrskovs bog om indvandringens pris, der hævder, at indvandringen udgør en trussel mod de vestlige velfærdsstater – men skyldes truslen udelukkende kulturelle forskelle, eller er det snarere velfærdsstaten, der er skyld i de sociale problemer, indvandring medfører?

 

Bogen rummer ifølge Paisley gode analyser, men savner blik for, hvordan velfærdsstaten undergraver sig selv:

Det er ikke i sig selv givet, at tilstedeværelsen af mennesker, hvis uddannelser eller indkomst ligger lavere, er et økonomisk problem – foruden eksempelvis kriminalitetsmæssige problemer – med mindre man per automatik betaler differencen.

Støt kulturkampen!

Tak fordi du læser vores artikler. Hos Årsskriftet Critique ønsker vi at udfordre samfundsdebatten og særligt udvikle den borgerlige og konservative samfundskritik. Derfor kræver vi heller ikke betaling for vores online-stof og har ikke tænkt os at gøre det.

Men vi har ingen reklameindtægter, ingen rige onkler og ingen adgang til offentlig støtte. Derfor er vi afhængige af dit økonomiske bidrag for at holde gryden i gang. Vi tager med glæde imod bidrag af alle størrelser.

Ved at støtte os, støtter du en fremtid for en velfunderet, nuanceret borgerlig idé- og samfundsdebat og er med til at brede den borgerlige samfundskritik ud til flere. Ved brug af Paypal kan du sågar oprette en fast månedlig donation. Vi takker for dit bidrag.

Støt Årsskriftet Critique via MobilePay!