En hyldest til ytringsfriheden

4. august 2012
1 minuts læsetid

Lars Hedegaard har siden Trykkefrihedsselskabets stiftelse været en kontroversiel figur i den danske offentlighed. Han er blevet kendt som en af de skrappeste kritikere af ikke-vestlig indvandring, og af sine modstandere anklaget for racisme. Af sine venner ses han derimod som en forkæmper for ytringsfrihed og forpligtelsen til at sige sandheden, uanset om den taler den politiske korrekthed midt imod.

Det rygte, man ynder at udsprede om Trykkefrihedsselskabets nagelfaste ideologiske og politiske indplacering, vises effektivt tilbage ved den simple forekomst af forskelligartede positioner, der ikke nødvendigvis har mere tilfælles end den grundholdning, at man nægter at give køb på dén frihed, som forne slægter har blødt for.

Om samtidens journalistiske spirer hedder det således et sted – hvilket nok anede mig, også før jeg fik empirisk belæg herfor – at disses historiske viden kan ligge på et meget lille sted, hvorfor de i deres ’arbejde’ lader sig lede af noget ganske andet end saglig viden: »deres eneste pejling – de har ikke nogen hjemmefra eller fra uddannelsesinstitutionerne – er den »politiske korrekthed«, der hersker på redaktionerne«

Tegn abonnement på Årsskriftet Critique for kun 199,-

CRITIQUE 2023 - Forside

Få Årsskriftet Critique

Tegn abonnement i dag for 199 kr

CRITIQUE 2023 - Forside