Ny bog: “1915-Grundloven: Da husfaderen fik konkurrence og godsejeren et spark”.

Vi udgiver en ny bog af vores redaktør Jens Lei Wendel-Hansen om den skelsættende grundlov af 1915. Bogen udkommer på 1866-Grundlovens grundlovsdag den 28. juli.

Bogen er på 134 sider og koster 199 kr. Inkl. levering.

Om bogen

Demokratiets indførelse i Danmark bliver ofte dateret til 5. juni 1915 – dagen for underskrivelsen af 1915-grundloven. Dette har sine grunde. Som det nok er mest almindeligt kendt, fik kvinderne i denne forbindelse valgret til Rigsdagen. Derudover blev Landstingets privilegerede valgret afskaffet, tyende fik valgret og forholdstalsvalget blev introduceret til folketingsvalgene.

Men hvilke argumenter bar alle disse sager frem? Hvilke meningsbrydninger gik der forud for disse ændringer? Og var der i grunden så stor enighed om demokratiets udformning, når det kom til stykket?

Om forfatteren

Jens Lei Wendel-Hansen er ph.d.og adjunkt i moderne historie ved Grønlands Universitet. Han har i både sin forskning og sin undervisning beskæftiget sig med forfatningshistoriske problemstillinger, navnlig den danske forfatningskamp, som han desuden har skreveten række akademiske og populærvidenskabelige artikler om. Jens Lei Wendel-Hansen har desuden været redaktør på Årsskriftet  Critique siden 2009.

 bestil gennem vores net-butik.

Podcast om bogen

Vi har talt med forfatteren om hans nye bog og dansk forfatningshistorie. Hør det her.

 

Støt kulturkampen!

Tak fordi du læser vores artikler. Hos Årsskriftet Critique ønsker vi at udfordre samfundsdebatten og særligt udvikle den borgerlige og konservative samfundskritik. Derfor kræver vi heller ikke betaling for vores online-stof og har ikke tænkt os at gøre det.

Men vi har ingen reklameindtægter, ingen rige onkler og ingen adgang til offentlig støtte. Derfor er vi afhængige af dit økonomiske bidrag for at holde gryden i gang. Vi tager med glæde imod bidrag af alle størrelser.

Ved at støtte os, støtter du en fremtid for en velfunderet, nuanceret borgerlig idé- og samfundsdebat og er med til at brede den borgerlige samfundskritik ud til flere. Ved brug af Paypal kan du sågar oprette en fast månedlig donation. Vi takker for dit bidrag.

Støt Årsskriftet Critique via MobilePay!