Ny bog: “1915-Grundloven: Da husfaderen fik konkurrence og godsejeren et spark”. Forudbestil nu

Vi udgiver en ny bog af vores redaktør Jens Lei Wendel-Hansen om den skelsættende grundlov af 1915. Bogen udkommer på 1866-Grundlovens grundlovsdag den 28. juli. Men frem til søndag d. 23. juli kan du forudbestille bogen her hos os.

Bogen er på 134 sider og kommer til at koste 199 kr., men bestiller du den nu og gennem os får du den for kun 150 kr. inkl. levering.

Om bogen

Demokratiets indførelse i Danmark bliver ofte dateret til 5. juni 1915 – dagen for underskrivelsen af 1915-grundloven. Dette har sine grunde. Som det nok er mest almindeligt kendt, fik kvinderne i denne forbindelse valgret til Rigsdagen. Derudover blev Landstingets privilegerede valgret afskaffet, tyende fik valgret og forholdstalsvalget blev introduceret til folketingsvalgene.

Men hvilke argumenter bar alle disse sager frem? Hvilke meningsbrydninger gik der forud for disse ændringer? Og var der i grunden så stor enighed om demokratiets udformning, når det kom til stykket?

Om forfatteren

Jens Lei Wendel-Hansen er ph.d.og adjunkt i moderne historie ved Grønlands Universitet. Han har i både sin forskning og sin undervisning beskæftiget sig med forfatningshistoriske problemstillinger, navnlig den danske forfatningskamp, som han desuden har skreveten række akademiske og populærvidenskabelige artikler om. Jens Lei Wendel-Hansen har desuden været redaktør på Årsskriftet  Critique siden 2009.

Forudbestilling

Ved forudbestilling af bogen, får du den til nedsat pris á 150 kr. inkl. levering. Vi sender bogen til dig, når den udkommer 28. juli 2017. Du skal blot udfylde nedenstående skema eller benytte linket nedenfor.

Eller bestil gennem vores net-butik.

Podcast om bogen

Vi har talt med forfatteren om hans nye bog og dansk forfatningshistorie. Hør det her.