Kampen om dannelsen, foredrag ved Thomas Aastrup Rømer

Vi indbyder til det første af semesterets to Critique-foredrag arrangeret sammen med Konservative Studenter på Aarhus Universitet. Første gang får vi besøg af lektor Thomas Aastrup Rømer.

Kampen om dannelsen v. Thomas Aastrup Rømer

Tid: 28. oktober kl. 19.
Sted: Mødelokale 2, Studenternes Hus, Frederik Nielsens vej 2-4, 8000 Aarhus C.
Arrangementet er gratis.

I foråret blev lektor i pædagogisk filosofi ved AU, Thomas Aastrup Rømer, centrum i en drabelig strid med en række centrale aktører i det danske uddannelsessystem, nærmere bestemt en gruppe indflydelsesrige pædagoger, som Rømer døbte Danmarks pædagogiske Oligarki. Årsagen var grundlæggende en tvist om dannelsesbegrebets plads og betydning i det danske uddannelsessystem. Rømer afslørede i et længere essay, at der eksisterede en pædagogisk konsensus, der blev håndhævet med hård hånd, og hvis resultat var, at den frie dannelsesproces blev skubbet i baggrunden for uddannelsespolitikken til fordel for hensynet til det nogle har kaldt “konkurrencestaten”.

Vi indbyder til fordrag og debat om uddannelse, dannelser, kundskaber og undervisningssektorens fremtid.

Øl og vand kan købes for ti kr.

Støt kulturkampen!

Tak fordi du læser vores artikler. Hos Årsskriftet Critique ønsker vi at udfordre samfundsdebatten og særligt udvikle den borgerlige og konservative samfundskritik. Derfor kræver vi heller ikke betaling for vores online-stof og har ikke tænkt os at gøre det.

Men vi har ingen reklameindtægter, ingen rige onkler og ingen adgang til offentlig støtte. Derfor er vi afhængige af dit økonomiske bidrag for at holde gryden i gang. Vi tager med glæde imod bidrag af alle størrelser.

Ved at støtte os, støtter du en fremtid for en velfunderet, nuanceret borgerlig idé- og samfundsdebat og er med til at brede den borgerlige samfundskritik ud til flere. Ved brug af Paypal kan du sågar oprette en fast månedlig donation. Vi takker for dit bidrag.

Støt Årsskriftet Critique via MobilePay!