Om påvirkningsagenter, misinformanter, jurister og historikere

Den kolde krig er forbi, men debatten om den fortsætter på fuld styrke. Det er sagen mellem professor Bent Jensen og journalist Jørgen Dragsdahl et godt eksempel på. Efter at have publiceret en serie artikler i Jyllands-Posten i 2007/08 blev professor Bent Jensen slæbt i retten af Jørgen Dragsdahl, som han havde beskyldt for at være påvirkningsagent. Sagen endte først i 2015 og viste, hvordan Den kolde krig stadig er et følsomt emne.

Vi taler med koldkrigshistoriker Martin Kryhl Jensen om Dragsdahl-sagen og særlig om den bog, som Dragsdahls forsvarsadvokat i højesteret, Rene Offersen, har skrevet.

 

Du kan følge vores podcasts her på siden, men du kan også abonnere (gratis naturligvis) på dem via iTunes. Når du nu er derinde så smid os lige en fem-stjernet anmeldelse og et par ord på vejen. Så hjælper du andre med at finde os.

PS. vores podcastfeed er: https://aarsskriftet-critique.dk/feed/podcast