Årskonference 2017: Professor Georg Sørensen “Liberale dilemmaer”

Så kan vi endelig præsentere sidste foredragsholder til konferencen “En ny verdensorden?” 25/2 på Aarhus Universitet. Husk at tilmelde dig konferencen her.

Det er en stor ære at byde velkommen til sidste taler ved vores store årskonference 25/12 om det internationale opbrud og den nye verdensorden. Det bliver den professor i statskundskab Georg Sørensen.

Georg Sørensen er professor emeritus ved Aarhus Universitet og en internationalt anerkendt ekspert inden for international politik. Han har gennem mange år beskæftiget sig indgående med den liberale verdensorden, dens situation, krise og muligheder idag. Her er, hvad du kan se frem til den 25/2

Georg Sørensen: Liberale dilemmaer

“Vi hører ofte, at magtforholdene I verden er fundamentalt ændrede til fordel for opkommende, autoritære magter, og til ugunst for det liberale Vesten. Det er langt hen forkert: hvis vi ser på de faktiske forhold, er Vesten ikke på vej ned; vi er stadig stærkt dominerende, militært, økonomisk, institutionelt og værdimæssigt. Men Vesten har mistet selvtillid siden afslutningen af den kolde krig. I stedet for en ubesværet liberal dominans på globalt plan tårner problemerne sig op. Det hænger sammen med to ting: for det første har Vesten ikke holdt orden I sit eget hus: den liberale økonomiske og politiske model trænger til reform.

For det andet har vi involveret os I en række krige I svage stater (Irak, Afghanistan, Libyen) som ikke kan vindes på den måde vi håbede. Vejen frem er ikke at holde sig helt væk, for der er ikke noget alternativ til en grundlæggende liberal verdensorden. Men den liberale orden fremmes ikke af hybris og dobbeltmoral; vi skal finde en bedre balance mellem respekt for de andre og universelle liberale værdier, både hjemme hos os selv og ude I verden.”

Georg Sørensen vil debattere dette med konferencens øvrige talere, Kasper Støvring og Naser Khader samt publikum.

Det koster kun 100 kr. for abonnenter af Årsskriftet Critique at deltage og 150 kr. for andre. Du kan tilmelde dig her senest søndag d. 12/2. Tilmeld dig her.