Replique

RepliqueReplique er et selvstændigt kulturtidsskrift, der udkommer i tilslutning til Årsskriftet Critique. Replique er gratis og udkommer løbende på nettet med ca. 2 artikler om måneden. Vi fokuserer på det bredere kulturstof, den dybdegående boganmeldelse og den tænksomme samfundsdebat.

Udgangspunktet for nærværende tidsskrift er, at kultur har betydning. Hvis kulturkampens frontkæmpere har troet på muligheden for at vinde kampen uden at tale om kultur, har de taget fejl. Et af formålene med tidsskriftet Replique vil være at bidrage med et mere positivt svar på spørgsmålet om, hvordan vi forstår kultur.

Vi holder på, at kultur i sig selv har værdi, men at al kultur ikke er af samme værdi. At det er muligt og nødvendigt at skelne mellem de store værker og personligheder, der afgørende præger vores selvforståelse, og det lette og overfladiske, der vil blive glemt; samt at kulturen er for vigtig til at blive overladt til politisk ensidighed.

Den kultur, vi lever i, kan ikke skabes eller genskabes i nuet af den ideologiske kulturforståelse, der altid lader det politiske gå forud for analysen og dermed tilsidesætter værket. Netop fordi kulturen er det fælles, historiske grundlag, vi altid-allerede står på, er skellet mellem det høje og det lave vigtigt, fordi det lader os forstå hvad der er modsat den ideologiske kritiks hvad der burde være.

 

Redaktionen

Tidsskriftet Replique har en selvstændig redaktion, der består af cand.mag. Rasmus Pedersen (ansvh), cand.mag. Anders Orris, stud.theol. Mikael Brorson og cand.mag., ph.d. Christian E. Skov

Har du ros, ris, forslag eller ønsker at bidrage med artikler, anmeldelser eller lignende kan du kontakte os på nedenstående formular.

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

Replique er gratis, men du kan støtte vores arbejde enten ved at tegne abonnement på Årsskriftet Critique eller indbetale et støttebeløb til os vi paypal:

Critique 2023 er netop udkommet

Tegn abonnement i dag for 199 kr

CRITIQUE 2023 - Forside