Nordisk morgensamling II: “Nu skal det åbenbares”

foto, Adam Garf foto, Adam Garf

Nordisk morgensamling II: “Nu skal det åbenbares”
Nordisk Morgensamling

 
 
00:00 / 16:14
 
1X
 

I dette andet afsnit af Nordisk Morgensamling skal det handle om Grundtvigs løfterige kærlighedssang Nu skal det åbenbares. Sangen handler om Danmark og de danske, og dens udsigelse er både frydefuld og forpligtende. For Skjalden peger på en indlevelse i kærlighedens rige, der både giver og kræver alt af den elskende. Hovedsagen er – før som nu – både gådefuld og åbenbar: Danmarks liv og fred kan kun gro i kærlig jordbund – men må altid værnes af kæmpers gode vilje til vold.

Du kan følge vores podcasts her på siden, men du kan også abonnere (gratis naturligvis) på dem via iTunes. Når du nu er derinde så smid os lige en fem-stjernet anmeldelse og et par ord på vejen. Så hjælper du andre med at finde os.

Nu skal det åbenbares, Højskolesangbogen nr. 88
Tale: Johan Christian Nord
Musik og sang: Søren Bormann

PS. vores podcastfeed er: http://aarsskriftet-critique.dk/feed/podcast

Støt kulturkampen!

Tak fordi du læser vores artikler. Hos Årsskriftet Critique ønsker vi at udfordre samfundsdebatten og særligt udvikle den borgerlige og konservative samfundskritik. Derfor kræver vi heller ikke betaling for vores online-stof og har ikke tænkt os at gøre det.

Men vi har ingen reklameindtægter, ingen rige onkler og ingen adgang til offentlig støtte. Derfor er vi afhængige af dit økonomiske bidrag for at holde gryden i gang. Vi tager med glæde imod bidrag af alle størrelser.

Ved at støtte os, støtter du en fremtid for en velfunderet, nuanceret borgerlig idé- og samfundsdebat og er med til at brede den borgerlige samfundskritik ud til flere. Ved brug af Paypal kan du sågar oprette en fast månedlig donation. Vi takker for dit bidrag.

Støt Årsskriftet Critique via MobilePay!