Nordisk Morgensamling I: “Udrundne er de gamle dage”

foto, Adam Garf foto, Adam Garf

Nordisk Morgensamling I: “Udrundne er de gamle dage”
Nordisk Morgensamling

 
 
00:00 / 14:06
 
1X
 

Johan Christian Nord indleder sin udsendelsesrække “Nordisk Morgensamling”

Dette første afsnit handler om Grundtvigs skolesang Udrundne er de gamle dage – en sang, der blev skrevet for at vække syngende børn og give dem mod på endnu en dag i livets tjeneste. Sangens afsæt er den triste erkendelse af, at de gode, gamle dage er døde og borte, men dens udsigelse er lys og håbefuld.

For – som der synges – »de ædles æt dør aldrig ud«. De ædles æt er de mennesker, der forstår, hvor stor, vild og vidunderlig en opgave menneskelivet er. De ædles æt er dem, der både kender til kampen og glæden – og som længes efter at vove en dyst med døden selv. Grundtvigs sang er lige så levende, som da den først kom på papiret. Den er skrevet til de af os, der længes efter andet og mere end tidens tomhed.

Du kan følge vores podcasts her på siden, men du kan også abonnere (gratis naturligvis) på dem via iTunes. Når du nu er derinde så smid os lige en fem-stjernet anmeldelse og et par ord på vejen. Så hjælper du andre med at finde os.

Tale: Johan Christian Nord
Musik og sang: Søren Bormann

PS. vores podcastfeed er: http://aarsskriftet-critique.dk/feed/podcast

Støt kulturkampen!

Tak fordi du læser vores artikler. Hos Årsskriftet Critique ønsker vi at udfordre samfundsdebatten og særligt udvikle den borgerlige og konservative samfundskritik. Derfor kræver vi heller ikke betaling for vores online-stof og har ikke tænkt os at gøre det.

Men vi har ingen reklameindtægter, ingen rige onkler og ingen adgang til offentlig støtte. Derfor er vi afhængige af dit økonomiske bidrag for at holde gryden i gang. Vi tager med glæde imod bidrag af alle størrelser.

Ved at støtte os, støtter du en fremtid for en velfunderet, nuanceret borgerlig idé- og samfundsdebat og er med til at brede den borgerlige samfundskritik ud til flere. Ved brug af Paypal kan du sågar oprette en fast månedlig donation. Vi takker for dit bidrag.

Støt Årsskriftet Critique via MobilePay!