Danske grundlove 1866-1915

Danske grundlove 1866-1915
Interview

 
 
00:00 / 30:04
 
1X
 

Hvornår blev Danmark et demokrati? Når vi fejrer grundlovsdag tænker vi tit på grundloven af 1849. Men gik der en lige linje fra den grundlov og frem til det moderne folkestyre? Jens Wendel-Hansen, ph.d. i historie og redaktør ved Årsskriftet Critique, har skrevet bogen 1915-Grundloven: Da husfaderen fik konkurrence og godsejeren et spark. 

Vi taler med Jens om hans nye bog og tager et kig på dansk forfatningshistorie fra 1849 over reaktionen i 1866-Grundloven, gennem forfatninskampen og stopper ved 1915-Grundloven, der indførte den lige og almindelige valgret.

Dette er anden del af samtalen, hvor vi taler om forfatningskampen, Estrup og 1915-Grundloven.

Husk du kan forudbestille 1915-Grundloven: Da husfaderen fik konkurrence og godsejeren et spark til nedsat pris á 150 kr. (inkl. levering) frem til 21/7. Bogen udkommer 28. juli – dagen for 1866-Grundloven.

Støt kulturkampen!

Tak fordi du læser vores artikler. Hos Årsskriftet Critique ønsker vi at udfordre samfundsdebatten og særligt udvikle den borgerlige og konservative samfundskritik. Derfor kræver vi heller ikke betaling for vores online-stof og har ikke tænkt os at gøre det.

Men vi har ingen reklameindtægter, ingen rige onkler og ingen adgang til offentlig støtte. Derfor er vi afhængige af dit økonomiske bidrag for at holde gryden i gang. Vi tager med glæde imod bidrag af alle størrelser.

Ved at støtte os, støtter du en fremtid for en velfunderet, nuanceret borgerlig idé- og samfundsdebat og er med til at brede den borgerlige samfundskritik ud til flere. Ved brug af Paypal kan du sågar oprette en fast månedlig donation. Vi takker for dit bidrag.

Støt Årsskriftet Critique via MobilePay!