Første taler til årskonferencen 23/2: Mikael Jalving

Mikael Jalving. Fotografi: Carsten Pedersen

Det er med stor glæde, at vi kan præsentere første foredragsholder til vores konference 23/2 “Indvandring, multikultur og sammenhængskraft” på Aarhus Universitet.

Det drejer sig om historiker, ph.d., forfatter og politisk kommentator Mikael Jalving. Han skriver om sit foredrag:

I det lange løb er vi alle døde

“I det lange løb er vi alle døde, skal den engelske nationaløkonom John Maynard Keynes have sagt for små 100 år siden. Det var polemisk ment, men udsprang af et ønske om at redde markedsøkonomien ved hjælp af en ekspansiv finanspolitik i den turbulente mellemkrigstid. Citatet kan imidlertid overføres til debatten om indvandringens konsekvenser – uanset hvor man står. Fatalisme på to måder: Alt vil blive godt! Eller: Europa går under! I et forsøg på at befri os fra fatalismen vil mit foredrag forsøge at konkretisere, hvad vi ved, og hvad der med størst mulig sandsynlighed er i vente for de kommende generationer af danskere.”

Mikael Jalving (f.1968) er ph.d. i historie fra European University i Firenze. Han arbejder som journalist, foredragsholder og kommentator og har bl.a. udgivet bogen Absolut Sverige – en rejse i tavshedens rige.

Man kan tilmelde sig her. Pris for abonnenter på Årsskriftet Critique 110 kr., pris for andre 160 kr. Middag efter konference 110 kr.

Støt kulturkampen!

Tak fordi du læser vores artikler. Hos Årsskriftet Critique ønsker vi at udfordre samfundsdebatten og særligt udvikle den borgerlige og konservative samfundskritik. Derfor kræver vi heller ikke betaling for vores online-stof og har ikke tænkt os at gøre det.

Men vi har ingen reklameindtægter, ingen rige onkler og ingen adgang til offentlig støtte. Derfor er vi afhængige af dit økonomiske bidrag for at holde gryden i gang. Vi tager med glæde imod bidrag af alle størrelser.

Ved at støtte os, støtter du en fremtid for en velfunderet, nuanceret borgerlig idé- og samfundsdebat og er med til at brede den borgerlige samfundskritik ud til flere. Ved brug af Paypal kan du sågar oprette en fast månedlig donation. Vi takker for dit bidrag.

Støt Årsskriftet Critique via MobilePay!