Ny taler til årskonferencen 2018: Kasper Støvring “systemkritik og den konservative litteratur”

Vi byder velkommen til den kendte, nationalkonservative litterat, kulturkritiker og debattør Kasper Støvring, der skal tale på vores konference “Systemforsvar eller systemkritik” den 24/2 på Aarhus Universitet. Kasper Støvring træder i stedet for Johan Christian Nord. Husk at tilmelde jer konferencen senest 19/2 kl. 12.

Vi er meget glade for, at Kasper Støvring – som gæstede vores årskonference sidste år. I år vil Kasper Støvring med udgangspunkt i sin nyeste bog Mytisk Modernisme tale om den samfundskritiske og konservative linje i noget af det 20. århundredes vigtigste litteratur.

Tilmeld dig her

Han skriver om sit foredrag:

“Store dele af den litteratur, der blev skrevet i midten af det tyvende  århundrede kan siges at rumme en kulturkonservativ dimension. Det gælder f.eks. de såkaldte Heretica-digtere som Martin A. Hansen og Ole Wivel. Det var forfattere, som blev fortrængt i den kulturradikale historieskrivning, der prægede det meste af det tyvende århundrede. Hvorfor var det sådan? Og hvad kan en kulturkonservativ litteratur bidrage med ift. en kritik af det etablerede system?

Foredraget vil især  kredse om den tyske forfatter Thomas Mann. Mann skrev i sin store roman Doktor Faustus om den radikalkonservative kulturkritik, der prægede mellemkrigstiden. Romanen handler om den borgerlige humanisme, der brød sammen som følge af dens idealisme og manglende erkendelse af livets  dybe kræfter – som den radikale konservatisme stod i intim pagt med.  Hvad kan man så lære af det? Og kan man se en lige linje til den  romantisk-pessimistiske digtning hos bl.a. Botho Strauss, der med  essayet ”Tiltagende bukkesang” har skrevet det vil nok mest indflydelsesrige og bedste stykke kulturkritik efter Murens fald. Også her udfoldes en radikal kritik af vores tids liberale-humanistiske system.”

Kasper Støvring (f. 1973) er ph.d. i litteraturvidenskab, nationalkonservativ samfundsdebattør og kulturkritiker samt forfatter til en lang række bøger senest Mytisk Modernisme (2018). Han er desuden på vej med en bog om den nye verdensorden, der udkommer i år på forlaget Munch & Lorenzen.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her.

Støt kulturkampen!

Tak fordi du læser vores artikler. Hos Årsskriftet Critique ønsker vi at udfordre samfundsdebatten og særligt udvikle den borgerlige og konservative samfundskritik. Derfor kræver vi heller ikke betaling for vores online-stof og har ikke tænkt os at gøre det.

Men vi har ingen reklameindtægter, ingen rige onkler og ingen adgang til offentlig støtte. Derfor er vi afhængige af dit økonomiske bidrag for at holde gryden i gang. Vi tager med glæde imod bidrag af alle størrelser.

Ved at støtte os, støtter du en fremtid for en velfunderet, nuanceret borgerlig idé- og samfundsdebat og er med til at brede den borgerlige samfundskritik ud til flere. Ved brug af Paypal kan du sågar oprette en fast månedlig donation. Vi takker for dit bidrag.

Støt Årsskriftet Critique via MobilePay!