Årskonference 2018: Systemforsvar eller systemkritik?

Det er med stor glæde, at vi kan invitere til årets store konservative begivenhed, Årsskriftet Critiques Årskonference 2018. I år kommer det til at handle om systemkrise, systemkritik og systemforsvar. Bestil allerede nu. Program Følger. Bestil også billet til middagen efter konferencen.

ÅRETS KONFERENCE: SYSTEMFORSVAR ELLER SYSTEMKRITIK

Tid: Lørdag d. 24. februar kl. 12.30-17.30
Sted: Mødelokale 2, Studenternes Hus, Frederik Nielsens vej 2-4, 8000 Aarhus C.

Tilmelding gennem billetto

Vores tid er præget af kriser og vaklende tillid til det politiske system. I 2008 brød finanskrisen løs og ødelagde troen på, at økonomiske kriser hørte fortiden til. Den var næppe ovre, før nye kriser dukkede op. I 2015 brød Europas ydre grænser sammen, da flygtninge fra borgerkrigen i Syrien, sammen med økonomiske migranter fra andre dele af Mellemøsten og Afrika, strømmede ind i Europa. Migrantkrisen styrkede en allerede udbredt mistillid til de politiske eliter rundt omkring i Europa. Derved blev den også til en politisk krise.

Et udtryk for denne krise er den folkelige revolte mod de gamle centrum-venstre- og centrum-højrepartier, der er fejet over Vesten. Uanset om det drejer sig om Syriza i Grækenland, Podemos i Spanien, AfD i Tyskland, Trump i USA – og så videre –  er luften tyk af opgør. Centrum-højre og centrum-venstre er tydeligt splittede i deres reaktion. Længere ude på fløjene støber intellektuelle og aktivister plovjern om til sværd.

Denne krisestemning og de spørgsmål, den rejser, er udgangspunktet for Årsskriftet Critiques årskonference i 2018. Vi spørger, hvad udsigterne er for ”systemet”, og om tiden er inde til systemforsvar eller systemkritik, om de to kan forenes og hvordan konservatismen i det hele taget skal stille sig i vores opbrudstid.

Konferencen åbner kl. 12.30 og afsluttes 17.30.

Efter konferencen inviterer vi til middag i de tilstødende lokaler. Middagen skal købes seperat.

Derefter vil der fra kl. 20. være mulighed for at nyde en øl og diskutere dagens forløb i den velassorterede Unibaren.

Program

Program og talere følger.

Praktiske informationer

Tid: lørdag d. 24. februar kl. 12.30-17.30
Sted: Mødelokale 2  i Studenternes hus, Frederik Nielsens vej 2-4, 8000 Aarhus C
Pris: 110 kr. for abonnenter, 160 for ikke-abonnenter.

Prisen inkluderer deltagelse samt eftermiddagskaffe og kage. Der vil kunnne købes øl og vand til billige penge under konferencen.

Middag koster 110 kr. Der vil kunne købes øl, vin og vand til middagen.

Tilmelding gennem billetto