Rasmus Jarlov: Drop de lange udredninger

27. maj 2013
1 minuts læsetid

 

Rasmus Jarlov, kandidat for Det Konservative Folkeparti ved kommunalvalg 09

“Problemet er ikke, at vi ikke taler nok om værdier. Problemet er desværre meget mere grundlæggende, at vi ikke har besluttet og er enig om, hvad konservative værdier overhovedet er. Før det er klart, er det fuldstændigt ligegyldigt, hvor meget vi taler om værdier. Det vil aldrig fremstå konsistent og klart og vil derfor være virkningsløst.”

Rasmus Jarlov, der betragtes som en af de politiske håb for Det Konservative Folkeparti skriver om Det Konservative Folkepartis krise og dets vej ud af krisen. Partiets problem er ikke kun et kommunikationsproblem eller, at man ikke taler om værdier. Problemet er dybere, at der slet ikke er enighed om hvilke værdier, der bør tales om – og her er det første problem som skal løses. Artiklen fra Årsskriftet Critique 2011 kan nu læses i sin fulde længde. Selvom partiet siden har fået nyt politisk program, er krisen fortsat og artiklen må fortsat betragtes som relevant.

Rasmus Jarlov foreslår at droppe de lange udredninger og istedet gøre det klart i kortfrom, hvad konservatisme er:

“Det Konservative Folkeparti skal vedtage maksimalt fem varige grundprincipper, som vi skal basere vores politik og kommunikation på. Det betyder naturligvis ikke, at vi skal smide hverken Burke eller resten af konservatismens kompleksitet over bord. Men som kommunikationsplatform og som fundament for en fælles identitet og retning, må vi udvælge det vigtigste og lade det skinne klart og tydeligt igennem i alt, hvad vi gør.”

 

Desuden skal partiet huske det nationale, som Det Konservative Folkeparti ellers har haft berøringsangst over for.

“Man kommer ikke udenom det nationale element i konservatismen. Nationalstaten er konservatismens forudsætning og fundament og den bindes sammen af kulturen. Heri ligger både Gud. Konge og Fædreland. Danmark er bundet sammen af sprog, historie og traditioner, som giver borgerne et fællesskab og en loyalitet over for samfundet. Det er værdier, som Det Konservative Folkeparti må holde op med at have berøringsangst overfor. Så længe vi har det, er vi som en dreng, der ikke vil kendes ved sit højre ben og derfor halter på sit venstre.”

Årsskriftet Critique bringer artikler fra og om den konservative og borgerlige kultur-, idé- og samfundsdebat. Det udkommer hvert efterår og indeholder over hundrede siders forskning, formidling, essays, polemik, politik og debat. Du kan bestille det her.

 Printervenlig Udgave

Rasmus Jarlov (f. 1977) er cand. merc. medlem af Folketinget og Københavns Borgerrepræsentation (C).

Tegn abonnement på Årsskriftet Critique for kun 199,-

CRITIQUE 2023 - Forside

Få Årsskriftet Critique

Tegn abonnement i dag for 199 kr

CRITIQUE 2023 - Forside