Martin A. Hansens konservative kulturkritik

Tid: 29. april kl. 19-21
sted: mødelokale 1, Studenternes hus Frederik Nielsens vej 2-4

Forfatteren Martin A. Hansen (1909-1955) var en af det 20. århundredes største og mest læste danske forfattere. Gennem sit forfatterskab udøvede han tillige en væsentlig, konservativ kulturkritik, der gav sig udslag i et kristent-modernistisk opgør med åndsradikalismen.

Hans forfatterskab har i mange år været dømt ude af den selvsamme åndsradikalisme, men han er i de senere år blevet genopdaget. Litteraturforskeren Anders Thyrring Andersen, der i 2011 har skrevet bogen Polspænding om forfatterskabet gæster foredragsrækken Critique og taler om Martin A. Hansens kulturkritik og om forholdet til forbillederne Grundtvig og Kierkegaard.

Støt kulturkampen!

Tak fordi du læser vores artikler. Hos Årsskriftet Critique ønsker vi at udfordre samfundsdebatten og særligt udvikle den borgerlige og konservative samfundskritik. Derfor kræver vi heller ikke betaling for vores online-stof og har ikke tænkt os at gøre det.

Men vi har ingen reklameindtægter, ingen rige onkler og ingen adgang til offentlig støtte. Derfor er vi afhængige af dit økonomiske bidrag for at holde gryden i gang. Vi tager med glæde imod bidrag af alle størrelser.

Ved at støtte os, støtter du en fremtid for en velfunderet, nuanceret borgerlig idé- og samfundsdebat og er med til at brede den borgerlige samfundskritik ud til flere. Ved brug af Paypal kan du sågar oprette en fast månedlig donation. Vi takker for dit bidrag.

Støt Årsskriftet Critique via MobilePay!