Konservatisme i en kold tid

Månedens kronikør, Annemette Simone Møller, peger på det paradoks, at nødvendige former for forbrug beskattes voldsom, mens andre helt fritages. Netop i dette spændingsfelt gives der en platform for en modererende konservatisme, der tager udgangspunkt i et blik på menneskers faktiske og praktiske behov, og ikke blot i socialistisk skattetænkning eller liberalistisk markedslogik.

Konservatismen foretrækker familien som samfundsbærende institution. Familien og hjemmet bør være samfundets pulserende og livgivende hjerte. De fleste foretrækker vel et hjem, der er varmt, tørt, trygt og rart. Kender du nogen som foretrækker det fodkoldt, fugtigt og klamt? Næppe. Jamen, hvorfor er der så alligevel småkoldt i snart sagt hver en gennemsnitsdanskers hjem? Elementært, min kære Watson: Det er, som med så meget andet, et spørgsmål om kolde kontanter.

Støt kulturkampen!

Tak fordi du læser vores artikler. Hos Årsskriftet Critique ønsker vi at udfordre samfundsdebatten og særligt udvikle den borgerlige og konservative samfundskritik. Derfor kræver vi heller ikke betaling for vores online-stof og har ikke tænkt os at gøre det.

Men vi har ingen reklameindtægter, ingen rige onkler og ingen adgang til offentlig støtte. Derfor er vi afhængige af dit økonomiske bidrag for at holde gryden i gang. Vi tager med glæde imod bidrag af alle størrelser.

Ved at støtte os, støtter du en fremtid for en velfunderet, nuanceret borgerlig idé- og samfundsdebat og er med til at brede den borgerlige samfundskritik ud til flere. Ved brug af Paypal kan du sågar oprette en fast månedlig donation. Vi takker for dit bidrag.

Støt Årsskriftet Critique via MobilePay!